weihnachten im arzgeberch
Foto Heidemarie Opfinger
Mundartgedicht von baesta
Frieher wor´n de Leit hier orm,
doch ´s hottn aans, viel Fantasie.
Wos echte Arzgeberchler wor´n.
Die mochtn sichs im Winter schie.
Da wur geschnitzt, de Schpäne
Flugn ner esu in dr Heh´,
´s Raachermännl gugged wie Migräne,
danoch gabs erscht amol Dee.
Mr hatt noch anr´e Sach´n derfundn
Des Kleppln wor hier a drham
Un soo gabs in d´n Weihnachtsstundn
Net immor nur ´ne Spackfattbamm.
Sogar aus Ruß wur was gemochd,
damit de Raachermannln raachen kunntn
dos hat siech eener wos ausgedocht
und hat de Raacherkarzln derfunndn.
Nu stieht´r hier in unnrer Stub
Un riehrt sich net vom Flack
Un stelln mr ´s Raacherkarzl nei
Do hust´n mir uns wag.
©baesta
Vielen Dank, dass Du uns ins Arzgeberch mitgenommen hast.